keskiviikko 29. elokuuta 2012

PääpiirustuksiaTässä alkuperäisen Rauhalan pohjakuvat, josta mallailtiin meille sopiva koti;

Kuva napattu Kannustalon sivuilta.


Miehellä oli toiveena (jonkin sortin pakkomielteenä ;) ) saada kellari, jonka yhteyteen autotalli. Heräsi mielikuvat lumipyryn jälkeisestä aamusta, kun ei tarttis rämpiä autollensa! Tällä hetkellä kun auton joutuu kaivamaan lumikasan tai jään alta niin autotallista kellarissa aiheutu itse kullekkin pakkomielle. Noh, sehän toteutetaan, kerran joka tapauksessa autotalli pitää olla :) Portaita jouduttiin hieman sovittamaan eri paikkaan jotta saatiin kahdelle autolle tilat. Lisää päänvaivaa aiheutti pesutilojen siirtäminen kellariin, eikä sauna ole mitään ilman puukiuasta. Kyllä se hormi sitten paikkansa löysi kun aikansa pyöritteli kolmessa kerroksessa. Puolen vuoden aikana kehittyi idea myös katoksesta talon yhteyteen, mikä (periaatteessa) olisi helppo jatkaa autotallin etupuolelle ontelolaatoilla joista tulee myös välipohja. Tässä siis lopputulos;

Ensimmäiseen kerrokseen jouduttiin tekemään muutoksia kellarin takia;
Kodinhoitohuone saatiin vähän suuremmaksi pesutilojen siirryttyä kellariin ja portaiden paikan vaihtuessa vessa siirrettiin toiselle puolelle eteistä. Keittiö- ja muista kalustesuunnitelmista lisää ehkä myöhemmin :)

Tämä porras/hormi pelleily aiheutti myös 2.kerrokseen muutoksia, sen lisäksi että vessan kulkua muutettiin vaatehuoneesta aulaan, toinen pienempi vessa jätettiin pois, sekä toinen parveke jätettiin pois. Eipä sitä ole aikaisemminkaan vaatehuoneessa vessaa kaivannut :)
Lopputuloksena julkisivut näyttää tältä;

Hyvä puoli Kannustalossa on se, että tietää mitä saa (ulkonäöllisesti).Fiiliksiä vielä eiliseltä päivältä tontilla:...Tästä lisää piakkoin... =)

6 kommenttia:

 1. Vautsi, teille tulee ihanan avara alakerta, ja muutenkin näyttää tosi hyvältä. :) Tsemppiä koitokseen!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia, sitä tarvitaan :)
  Yllättävän hyvä siitä tuli meidänkin mielestä, vaikka kellari siihen sotkettiinkin. :)
  Ja mukava saada lukijoita, ei tarvitse itsekseen kirjotella!

  VastaaPoista
 3. En tiennykkään että sulla on blogi!!! :) hienoa. ja sä muuten toteutat ihan mun unelman, oon nimittäin vaan haaveillu että saisin ton samaisen talon tai ainakin mitä olen nyt mansardikattoisia ettinyt. mä muutan siis teille!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tilaa kyllä löytyy, toistaseks. Talliin saattaa sopia asuntovaunukin jos ei meinaa muualle mahtua ;D
   Toivottavasti tästä tulee yhtä hieno kun muilla! En oo kyllä yhtään rumaa Kannustaloa vielä nähny. :) Ja kiva että tästä blogista on muillekkin jotain iloa!

   Poista
  2. No sovittu, sitten kun talo on pystyssä kerään kimpsut ja kampsut :D Olin niin sanaton etten tosiaan tajunnu edes toivottaa onnea projektiin! Varmasti tulee kyllä upea, ainakin mitä oon näitä taloja katsellu. Ei kovin pahasti voi pieleen mennä ;) pitää alkaa ahkerasti seuraamaan blogia kun tuntuu ettei muuten tiedä missä mennään, me kun ollaan tässä taas niin useasti nähtykin :D

   Poista
  3. Kiitos, onnea tosiaan tarvitaan! =) Ja kun liikuskelette täällä päin niin käykää ajelee tuolla tontilla, voin antaa tarkan osotteen tarpeen tullen ;)

   Poista