maanantai 16. joulukuuta 2013

Muuton lähestyessä juttua kalusteista ja yleistä lätinää...

Meidän kalustetilanne on melko kattava, suurin kiitos taitaa kuulua siitä isälleni joka on jaksanut kunnostaa vanhalta tilaltamme löytyneitä kalusteita ja siinä ohessa vähän muualtakin saatuja ja löytyneitä ;) Tässä taitaa olla tuorein tapaus, ja ah, niin ihana!!! ;
Tämä löytyi mieheni sedän kätköistä, kiitos hänelle ettei tämä ihanuus päätynyt työkalujen säilytykseen. ;) Todennäköisin paikka tälle olisi eteisessä, riippuen nyt muiden kalusteiden asettumisesta.
Alkuperäinen ulkonäkö oli tämä (vähän jo maalipintaa hiottu ja ovia irroteltu);Sohvat ovat myös jo plakkarissa vanhempieni luona. Äitini on nämä ostanut n. 10v sitten, ja ovat vielä ihan hyvässä kunnossa. Nyt ne ovat turhan massiiviset nykyiseen tilaansa (kuten kuvista näkyy), joten annan niille uuden kodin meidän olohuoneesta :)
Isompi sohva oli joskus edellisessäkin asunnossa ja ihan hyväksi todettu ;
Tv-tasona toimisi jo aiemmin kuvissa näkynyt Jyskin taso;Ensin ajattelin tätä vanhaa lipastoa, mutta siihen ei taida jäädä tarpeeksi tilaa vahvistimelle ja muille härpäkkeille;Tämmöinen löytyy myös pienempänä;Näille täytyy keksiä olohuoneesta ja ruokailutilasta jotain sopivaa paikkaa, jos vain mahtuvat. :)

Kuvat ei välttämättä toimi aivan edukseen kun ovat ainoita mitä  löytyi. Ajakoon nyt toistaiseksi asiansa... Yksi tärkeimmistä on vanha peilipöytä, minkä yritän saada mahtumaan makuuhuoneeseen. Siitä en löytänyt tähän hätään kuvaa, mutta jätetään se vielä myöhempiin postauksiin. Osa kalusteista jää vielä jemmaan siihen asti kun saamme kellarin asuttavaan kuntoon. Emme saa mitenkään kaikkea sopimaan 1 kerrokseen. Lisänä varastossa on tietokonepöytä ja vanha arkku, makuuhuoneessa 2 malmin valkoista lipastoa ja 4 lokeron expedit hylly. Malmin lipastot tulee uuteen makuuhuoneeseen vaatesäilytykseen.

Oikeastaan ainoa hankinta kalusteiden osalta olisi ruokapöydän tuolit. Pöytä olisi jo tiedossa, joka kaipaisi hieman valkoista maalia pintaansa. Kaveriksi olen ajatellut Ikean Henriksdal tuoleja kokonaan valkoisena. Onko näistä kokemusta? Kestääkö pidempääkin käyttöä vai tarviiko olla jo muutaman vuoden päästä uudestaan tuolikaupoilla? Niihin saisi vaihtelua esim. harmailla hupuilla.

Portaiden piti tulla viime viikolla mutta ei ole vielä näkynyt, pitää siis soitella perään viimestään keskiviikkona jos ei ala kuulumaan. Porrasaukko on jo portaita vaille valmis. LVI-puoli saadaan toivottavasti tämän viikon aikana kuntoon, pöntöt, hanat ja suihkut paikalleen. Samoin 1 kerroksen laminaatti ja lattialistat olisi tarkoitus saada tämän viikon aikana, ja pistorasiat johdotettua. Valaistus alkaa olla jo hyvällä mallilla, oikeastaan kodarista puuttuu enää alasvalot. Palo-ovi pitäisi myös saada paikalleen autotallin ja kellarin eteisen välille. Ei siis enää mitenkään mahdoton homma, mutta taitaa se seuraava tavoite muuttoa ajatellen olla kumminkin ennen vuoden vaihdetta, jouluksi muuttaminen saattaa aiheuttaa monelle liikaa harmaita hiuksia... :D En toki aivan vielä ole luovuttanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti