tiistai 29. tammikuuta 2013

Sisustussuunnitelmia

Tässä on ollut aikaa miettiä sisustusta kun työmiehet tulevat vasta huomenna tositoimiin. Löysin hyvän sommitteluohjelman Rautian sivuilta mitä käytin apuna, pääasiassa vain värien ja materiaalien mietinnässä. Ekan kerroksen makuuhuoneen, olohuoneen, keittiön ja eteisen suhteen mietiskelin jotain tällaista;

Olemme suunnitelleet laattaa eteisen ja keittiön osalle (vaaleahko harmaa), laminaattia olohuoneeseen ja ruokailutilaan (vaalea tammi). Monta mielipidettä on kyllä kuultu laatasta keittiössä, enemmän huonoa kuin hyvää, mutta pitäydytään nyt toistaiseksi vielä laatan kannalla. Ei ole niin hyvää perustetta tullut että laittaisimme keittiön laminaatilla. Tuskin sekään huono vaihtoehto sinne on, mutta oma lyhytaikainen kokemukseni on laatan kannalla. :) Kokemuksia ja mielipiteitä otetaan kyllä avoimin mielin vastaan, vielä kun ei ole liian myöhäistä!


Pesuhuoneen ja 1- kerroksen vessan laattavalinnoissa taidan kallistua harmaan ja valkoisen yhdistelyyn, melko toimiva ja helppo saada väriä pyyhkeillä tmv.


Osoite Rautian ideatyökaluun;


Kodinhoitohuone ja kellarin oleskelutila on vielä ihan auki suunnitelmille, samoin sauna. Oleskelutilassa on vain pieni ikkuna, joten tila on melko pimeä. Todennäköisesti tila tulee toimimaan "leffateatterina" yhdistettynä pukeutumistilaan (?), TAI, ihan vaan pukuhuone/oleskelutilana ainakin näin aluksi. Lattiaan laattaa autotallista tulevan oven ja portaiden eteen semmoinen 3-5 m2, muualle ehkä laminaattia. Seinäpintojen materiaalit ja värit on vähän kateissa... Varmaan melko vaaleaa :D Ellen keksi jotain radikaalia. Tiiliseinää muistuttava tapetti olisi hieno pitkällä seinällä, mutta onko se liian "feikin" näköinen, ja kyllästyykö siihen? Lautaseinää muistuttavaa tapettia näin jossain blogissa, mikä oli kyllä hyvännäköinen! Ja helppo ratkaisu jos jotain erikoisempaa haluaa.

Kodinhoitohuoneessa on jo jotain ajatusta päässäni. Lattiaan varmaa joku harmaa laattaa, ja seinäpinnat maalataan. Sävyt varmaan yhtä vaaleita kun muualla 1 kerroksessa, ehkä valkoinen tai harmaaseen taittava sävy seinään? Vetimet voisi olla jotain yksinkertaista, ja taso myös se vaalea tammi, tai valkoinen.

Saunaan ei ole itsellä mitään erityisiä toiveita, tai ajatuksia. Siitä tulee sellainen kun siitä tulee? Ei nyt mielellään mikään täysin riisuttu versio, kyllä siellä täytyy sitä "jotain" olla. :)

Tässäpä näitä sisustuspuolen ajatuksia kasattuna. Jos nämä ajatukset vielä joku toteuttaisi? Ja viimeistelisi? 
Hyviä ideoita otetaan vastaan, etenkin tuonne kellarin oleskelutilaan :) ;Ei kommentteja:

Lähetä kommentti