tiistai 18. joulukuuta 2012

Takan pohdintaa

Elämä pahvilaatikoissa on lähtenyt ihan hyvin rullaamaan. Talopaketin toimitus lähestyy, vahvistus tuli että 8.1. klo 7.00 on ensimmäinen rekka tontilla. Eli meidän jouluun on enää tasan 4 viikkoa. :)

Takkoja, tallinovia ja muita isoja hankintoja on mietitty että hankittaisiin tässä ennen alvin nousua (23% --> 24%), mutta vuodenvaihde puskee kovaa kyytiä päälle, niin täytyy varmaan niellä se prosentti ja tehdä sen edestä töitä.
Takoista ensimmäisenä ihastuin Uuniseppien Katrilliin, josta myös ensimmäisenä kysyin tarjousta.
Kysyin myös vastaavanlaisesta takasta tarjousta tulikiveltä, mutta vielä odotellaan Pohjolan Uunikeramis´Oy:n tarjousta Warma-uunien Eerika mallista. Katsotaan nyt sitten kannattaako pitää kiirettä takan valintaa tehdessä, onko se sen prosentin arvoista. Mies on yrittänyt saada jonkinlaista hintaa autotallien oville, mutta niiden tilanteesta en tällä hetkellä tiedä mitään. Meillä on selkeä tehtävänjako, vaikka molemmat saa kyllä vaikuttaa päätöksentekoon. :)

Tässä nämä takkamallit kuvina mitä olemme pohtineet;

Tarjous on kuvanmukaisesta katrillista nurkkamallina.Eerikasta kysyttiin tarjousta kuvan mukaisesta takasta mutta leivinuunillisena ja satiinikromisilla luukuilla (vielä epäselvää saako luukkuja sellaisena).

Jos mies saisi pohtia aivan itse, niin se olisi vuolukivitakka. Itse en niin piittaa, aikansa kutakin. :)
Katsotaan mihin lopputulokseen päädytään!

2 kommenttia:

 1. Takkoja pohdittu tänään meilläkin:

  http://taloprojekti-talo-rautio.blogspot.fi/2012/12/takkoja-katsomassa-paimiossa.html

  Ja meillä pohdinnat helpottui yhden takan verran kun vaimoni sanoi, että ei meille yläkertaan mitään takkaa tule. Kellarin takka on jo valittu ja olohuoneeseen pitäisi vielä valita.

  Teilläkin muuten takka tulee tavallaa olohuoneen ja keittiön "väliin" (vai tulkitsinko pääpiirustukset oikein)? Vähän sama tilanne meillä, ja mietin, olisiko siinä mitään järkeä jos yrittäisi saada takan ja osan keittiökaapeista ihan samaan värisävyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä takka-asiat ratkesi eilen illalla, ja voin lämpimästi suositella Pohjolan Uunikerami´sta;
   http://www.uunikeramis.com/
   Saman toimittajan takkoja on muutamassa muussakin blogissa näkynyt;
   http://niittylanlapset.blogspot.fi/
   http://villavaahtokarkintarinoita.blogspot.fi/

   Oli asiantunteva ja erittäin mukava myyjä, ymmärsin myös että itse asentaa takkoja. :)

   Meillä takka tulee myös keittiön ja olohuoneen väliin, mutta niin että sitä ei juurikaan keittiöön näy hormin takia. Takka tulee hormia vasten kulmamallina. Vanhempieni luona on vanha perinteinen "tiilitakka", jossa on välitilan laatat valittu samaan sävyyn kuin takka, siinä myös hyvä idea jos haluaa saada näitä jotenkin yhdistettyä :)

   Poista