sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kalustevalintoja yläkertaan

Innostuin yksi päivä pohtimaan kalustevalintoja yläkertaan. Melko selkeät on visiot taas, mutta nehän ehtii vielä muuttumaan. :) Vessan kalustus olisi tätä linjaa;

Laatikon "ovena" tämä malli.
Vetiminä kromiset nupit.
Altaana Sofi-kulhoallas, tai muu vastaava.
Tasona harmaa tammi.

Allaskaapisto toteutetaan todennäköisesti ihan vain kahdella isolla laatikolla. Pitää vielä vähän mittoa vessaa kuinka siellä on tilaa, jos sinne saisi yhden kaapin sopimaan. Kalusteet valkattu täältä; http://mellano.fi/ .

Peili voisi olla jotain tämäntyylistä;
http://jysk.fi/sisustus/peilit/peili-maribo-70x90cm-valk-korkeakiilto
Seinät maalataan niin, että peiliseinä tulisi hohkakiveä ja muut paperin sävyä. Lattiaan ehkä joku vaalea muovimatto (nopea ja helppo laittaa, sekä pitää puhtaana).

Toinen vaihtoehto olisi myös ikean hemnes kylppärikalusteet, jos ikinä sinne asti päästään;

http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S09903108/


Samalla pitäisi hommata kahteen päätymakuuhuoneeseen vaatekapit. Riippuen minkälaiset nuo "Linna" ovet on isompana, niin ovet olisi samat tai samantyyppiset ja vetiminä jompi kumpi noista nuppivetimistä. Ylös saisi laittaa jonkinlaisen koristelistan kuten meillä on keittiössä, riippuen vain siitä mihin ja miten kaapit sijoittuu. Tällä tietoo kaapit tulisivat todennäköisesti oven viereen jos vain mahtuu, yksi tankokaappi ja kaksi hyllytasollista kaappia. 

Ihan vähän houkuttelisi samalla vaihtaa kodinhoitohuoneen vetimet noihin mustiin antiikkinuppivetimiin. Katsotaan kuinka käy, hinta ratkaisee :)

Seinät alkavat olla varttia vaille että saa alkaa pohjamaalia telaamaan. Suunnitelmat ei ole paljoa ehtineet muuttua matkan varrella, yksi paneeliseinä on tullut lisää mutta maalisävyt olisi paperia ja hohkakiveä.





torstai 18. helmikuuta 2016

Maiseman muutos

Ulkona on tapahtunu pientä maiseman raikastusta kun metsikkö on saanut kyytiä. Kyllähän on mukava kun se valtava hyttyspuska lähti tuolta oikeasta nurkasta ;) Nyt vain odotellaan ilta-aurinkoa, josko se paistaisi meille tupaan asti entistä paremmin.





Muistutuksena vielä miltä maisemat näytti ennen;


keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Valaisimia

Nyt kun yläkerran valmistuminen alkaa olla lähempänä, olen alkanut miettimään valaisimia. Väliseiniä kun pystyteltiin, suunniteltiin että yläkerran aulaan tulee neljä seinävalaisinta. Porrasaukon kohdille kaksi ja vastakkaiselle seinälle kaksi. Silloin vähän jo pohdin minkälaisia ne olisi, ja päädyin nyt tilaamaan tälläiset;

PR-HOME Classic- seinävalaisin

Samalla tilasin ruokailutilaan uuden valaisimen;
PR-HOME Manchester kattovalaisin

Ja meidän tulevaan makuuhuoneeseen tälläisen;
Ellos Home Lovely- kattovalaisin


Jos sattuu löytymään jotain kivempaa meidän makkariin, niin tuon valaisimen voi laittaa "työhuoneeseen" tai olohuoneeseen :) Hinnoilleenhan nuo valaisimet tulevat, mutta ne kumminkin on semmoisia mitä ei ihan ensimmäisenä olla vaihtamassa niin mieluusti ostaa sitten sellaiset mistä oikeasti tykkää (ettei tosiaan tarvitse olla heti vaihtamassa :D ).

Nykyiset olohuoneen ja ruokailutilan valaisimet (alhaalla kuvassa) siirretään yläkerran toisen päädyn makuuhuoneisiin, eli olohuoneeseen olisi nyt mietinnässä jokin kiva valaisin mikä sopisi tuon ruokailutilan valaisimen kanssa yksiin. Vielä ei ole tullut sellaista vastaan mikä herättäisi samanlaisia "ihana!" tunteita kuin tuo RT:n valaisin sai aikaan, mutta turhapa sitä on kiireehtiä kun on vielä aikaa miettiä ja katsella.

Olohuoneessa ja ruokailutilassa tällä hetkellä IKEAn JÄRA- varjostimet

Eteiseen haluaisin kans pikkuhiljaa jotain valaisinta, siellä kyllä on alasvalot mutta ne on liian kirkkaat ja väärän sävyiset että niitä käytetään vain siivotessa. :D Tulee aivan laitosmainen olo kun ne pistää päälle. Yleensä eteisessä palaakin vain senkin päällä pöytävalaisin. Joten, summasummarum, meidän alasvalot on aivan turhia väärän sävynsä vuoksi, ettei niitä juurikaan käytetä. Onkohan tämä nyt niitä asioita missä on säästetty väärässä paikassa vai onko tilattu jotain minkä on pitänyt olla aivan jotain muuta (värilämpötilaltaan)? En muista yhtään mikä oli silloin meininki kun niitä tilailtiin, sekaannuinko asiaan sen kummemmin. ;) Näitä samoja alasvaloja (siivousvaloja) on myös olohuoneessa.

Vielä pitäisi siis katsella olohuoneeseen ja työhuoneeseen, sekä vessaan valaisimet. Ja eteiseen, jos sitä nyt tähän samaan rytäkkään hommataan edes.

maanantai 1. helmikuuta 2016

Yläkerta etenee

Yläkerrassa on tasottelut hyvässä vauhdissa, mikä onkin sinänsä hyvä kun mietitään aikataulua mikä on asetettu. :D Pian pitäisi päästää hiomaan, sillä hommaa vielä on vaikka kuinka ja kuusi viikkoa aikaa. Aikataulun on laatinut meidän pieni maha-asukki, jonka olisi määrä tulla maailmaan 17.4. Äitiysloma alkaa kuuden viikon päästä ja tavoitteena oli että saisi opettaa esikoista omaan huoneeseen ennen uutta tulokasta. On tässä monta rautaa tulessa samaan aikaan, ei voi muuta sanoa... :) Mutta ilman viime tippaa mitään ei tulisi tehdyksi, vai kuinka se oli.

Tässä kuvia yläkerrasta viikonlopulta (älkää antako rojun häiritä) ;

Aulaa. Levyttämättömälle seinälle on tulossa vaakapaneeli. Vasemmalla näkyvä antenni olisi varmaan syytä jo pikkuhiljaa siirtää ulos? ;)

Aulasta työhuoneeseen päin. Ihanat vs-ikkunat :)

Meidän tuleva makuuhuone.

Vaatehuone. Ei liene epäselvää kuka tämän valtaa ;)

Esikoisen tuleva makuuhuone.
Itse en ole paljoa yläkerran eteen tehnyt, vaikka alunperin suunnittelin tasottelut ja hoimiset hoitavani. On siinä hommaa selvitä jo ihan perus arjesta töissä käyden, ja viikonloppuna ei huvittaisi enää heivata esikoista mummin hoitoon kun sitä yhteistä aikaa on muutenkin niin vähän. Onneksi on ollut muita apuna että yläkerta on edennyt. :) Kiitos siis jo tässä vaiheessa ko. henkilöille! <3

Ulkovalaistus

Kyllä, meillä on valot nyt myös ulkona. :D On toki ollut jo muutaman kuukauden, en vain ole saanut päivitystä aikaiseksi. Tältä ne näyttää;



Lisää ulkovalaistusta tulee sitten joskus kun pihatyöt alkaa. Mutta nyt pärjätään näillä :) Parvekkeelle pitäisi kans jotakin valoa suunnitella, ehkäpä ulkonurkkiin semmoiset ylös ja alaspäin valaisevat.

Vielä puuttuu tuolta mansardipäädyn ja päätykolmioiden osalta nurkkalautaa ja koristelautaa, samoin toiselta puolelta. Ei ole paljosta kiinni... Maalattavaa olisi ensi kesänä ainakin terassien katot. Se vasta syvältä onkin, ylöspäin maalaaminen. Ei ehtinyt maalaamaan ennen paikalleen laittoa niin nyt sitten kävi näin. :) Toiseen kertaan maalaamista aloitetaan sitten jossain vaiheessa kun on käytä kertaalleen kaikki läpi.