lauantai 26. syyskuuta 2015

Yläkerran kuulumisia

Niin se kesä taas vierähti ja elellään jo pitkästi syksyssä. Pitkä blogihiljaisuus taas takana, mutta eipä tässä kesän aikana paljoa maalaamista kummempaa ole tapahtunutkaan :) Pieni rutistus oli yläkerran kanssa että saatiin sitäkin alulleen.
 
Tässä pientä koostetta mitä yläkerrassa on kevään ja kesän aikana tapahtunut;
- Välipohjan laudoitus + lattialämmitysputket lämmönjakopelteineen asennettu
- Väliseinärungot on paikallansa
- Lattian levytys on yhtä huonetta vaille valmis
 
Seuraavaksi saisi levyttää osaa seinistä ja miehellä olisi taas sähköhommia tiedossa. :) Tasottelua unohtamatta...
 
Yläkerran tilanne kuvina on siis tämä;
Alkukevään puuhailuja

Aula täynnä rojua :)

Aulasta työhuoneeseen päin
 
 
Aulaa kesän edetessä

Makuuhuone, vessa ja vaatehuone

Aulasta makuuhuoneeseen päin

Työhuoneesta aulaan päin

Vasemmalla kaksi makuuhuonetta

Vessa


 
Tavoite olisi siis suurinpiirtein tämä;
 

 


Pieni muutos alkuperäiseen tehtiin että saatiin työhuoneesta vähän suurempi. Työhuoneen väliseinää tuotiin enempi aulaan päin ja vessan ovellinen väliseinä laitettiin vinoon että saatiin vessan kulku pysymään "auki". Alkuperäinen tavoite yläkerran valmistumisen suhteenhan oli loppuvuoteen mennessä, mutta tunnetusti nämä meidän aikataulut "vähän" venyy ja paukkuu, niin odotukset eivät ole hirveän korkealla. ;)

Ulkona ollaan pikkuhiljaa maalailtu ja talo onkin nyt kertaalleen maalissa. Viime viikon aikana nurkkalaudat ja suurin osa koristelaudoista ja muusta sälästä on löytänyt paikkansa. Ensimmäiset ulkovalotkin on tilattu (JEEEE!), saadaan vihdoin valoa meidänkin pihaan. Viime vuoden pimeät ajat meni jouluvalojen avulla. :D
Tarkoitus olisi vielä ennen talven tuloa saada muokattua pihaa lähemmäs tulevaa ulkoasuaan, ja kaadella "vähän" koivuja. Syksy on kyllä kaunista aikaa väriensä puolesta, mutta kun piha on täynnä koivuja niin tuntuu että sitä koivunlehteä löytyy sängystäkin. ;) Nyt lämmittelemään saunaa, ihanaa lauantai-iltaa! Palataan pian asiaan ulkokuvien kanssa.