perjantai 20. joulukuuta 2013

Meillä tulee hanasta vettä...

... ja pytylle saa istua sunnuntaina. =)
1 kerroksen vessa on tämmöisessä kuosissa;






Hana on Granan "Rosa", ja suihkuksi valitsimme Granan "Saga" suihkusetin. Pönttö on IDO:n korkea malli kaksoishuuhtelulla. Allas ei ole vielä lopullisesti kiinni, tai välttämättä edes oikeassa asennossa. Pitäisi ensin ottaa nuo suojamuovit pois tuosta tasolta.

Keittiössä hanaksi valikoitui Hansgrohen kaatuva malli, mikä edesauttaa ikkunoiden pesua. Oikeastaan muita vaatimuksia ei hanalle ollutkaan. Tarkkaa mallia en muista, mutta löytyy kyllä papereista jos jollakin muulla on samanmoinen hana hakusassa. :)



Kodinhoitohuoneessa ihan perus hana, Granan "Empis";



Tilattiin hanat, suihkut ja pöntöt netin kautta, on muuten helppoa! Tavara tulee kotiin asti ja valinnanvaraa löytyy älyttömästi. :) Altaat kuului kalustepakettiin.

Meillä on myös laminaatit lattiassa;




Nämä löytyi Seinäjoen K-raudasta, hyvällä plussa- tarjouksella. =) Leikkuria ei löytynyt mistään noin leveänä kuin tuo laminaatti on, mutta en kyllä kauheasti siihen aikaa kuluttanutkaan.

Makuuhuoneen ovi ja lattialistat ympäriinsä on nyt paikallansa, ja portaat tuli eilen tuhannen palasina;





Joulun pyhiksi puuhaa... 

Tämmöiset Pislan ovenpainikkeet tilattiin Kärkkäisen verkkokaupassa;


Malli oli "Leea" ja värinä mattakromi. Varmuuden vuoksi tilattiin myös Pislan peitelevyt ja vääntönupit että väri olisi varmasti sama.

1. kerros alkaa siis olla portaita vaille valmis siivottavaksi. Kellaria ei enää edes yritetä saada ennen muuttoa kuntoon, on jo niin kova hinku omaan kotiin. Toivotaan vaan että mielenkiinto ei ihan täysin lopahda kun saamme muutettua, etenkin sauna olisi kova sana. Täytyy päivitellä kellarin tilannettakin joku päivä kun tuo kuvien lisääminen on nykyään niin helppoa, kiitos Lumian ja Skydriven. :) Ennen oli niin kovan työn takana saada kuvat kamerasta koneelle, kun nyt ne on siellä jo valmiina! Toki laatu ei ole ihan sama kuin olisi järkkärillä otetuissa kuvissa, mutta saa luvan kelvata. :)

maanantai 16. joulukuuta 2013

Muuton lähestyessä juttua kalusteista ja yleistä lätinää...

Meidän kalustetilanne on melko kattava, suurin kiitos taitaa kuulua siitä isälleni joka on jaksanut kunnostaa vanhalta tilaltamme löytyneitä kalusteita ja siinä ohessa vähän muualtakin saatuja ja löytyneitä ;) Tässä taitaa olla tuorein tapaus, ja ah, niin ihana!!! ;




Tämä löytyi mieheni sedän kätköistä, kiitos hänelle ettei tämä ihanuus päätynyt työkalujen säilytykseen. ;) Todennäköisin paikka tälle olisi eteisessä, riippuen nyt muiden kalusteiden asettumisesta.
Alkuperäinen ulkonäkö oli tämä (vähän jo maalipintaa hiottu ja ovia irroteltu);



Sohvat ovat myös jo plakkarissa vanhempieni luona. Äitini on nämä ostanut n. 10v sitten, ja ovat vielä ihan hyvässä kunnossa. Nyt ne ovat turhan massiiviset nykyiseen tilaansa (kuten kuvista näkyy), joten annan niille uuden kodin meidän olohuoneesta :)
Isompi sohva oli joskus edellisessäkin asunnossa ja ihan hyväksi todettu ;




Tv-tasona toimisi jo aiemmin kuvissa näkynyt Jyskin taso;



Ensin ajattelin tätä vanhaa lipastoa, mutta siihen ei taida jäädä tarpeeksi tilaa vahvistimelle ja muille härpäkkeille;



Tämmöinen löytyy myös pienempänä;



Näille täytyy keksiä olohuoneesta ja ruokailutilasta jotain sopivaa paikkaa, jos vain mahtuvat. :)

Kuvat ei välttämättä toimi aivan edukseen kun ovat ainoita mitä  löytyi. Ajakoon nyt toistaiseksi asiansa... Yksi tärkeimmistä on vanha peilipöytä, minkä yritän saada mahtumaan makuuhuoneeseen. Siitä en löytänyt tähän hätään kuvaa, mutta jätetään se vielä myöhempiin postauksiin. Osa kalusteista jää vielä jemmaan siihen asti kun saamme kellarin asuttavaan kuntoon. Emme saa mitenkään kaikkea sopimaan 1 kerrokseen. Lisänä varastossa on tietokonepöytä ja vanha arkku, makuuhuoneessa 2 malmin valkoista lipastoa ja 4 lokeron expedit hylly. Malmin lipastot tulee uuteen makuuhuoneeseen vaatesäilytykseen.

Oikeastaan ainoa hankinta kalusteiden osalta olisi ruokapöydän tuolit. Pöytä olisi jo tiedossa, joka kaipaisi hieman valkoista maalia pintaansa. Kaveriksi olen ajatellut Ikean Henriksdal tuoleja kokonaan valkoisena. Onko näistä kokemusta? Kestääkö pidempääkin käyttöä vai tarviiko olla jo muutaman vuoden päästä uudestaan tuolikaupoilla? Niihin saisi vaihtelua esim. harmailla hupuilla.

Portaiden piti tulla viime viikolla mutta ei ole vielä näkynyt, pitää siis soitella perään viimestään keskiviikkona jos ei ala kuulumaan. Porrasaukko on jo portaita vaille valmis. LVI-puoli saadaan toivottavasti tämän viikon aikana kuntoon, pöntöt, hanat ja suihkut paikalleen. Samoin 1 kerroksen laminaatti ja lattialistat olisi tarkoitus saada tämän viikon aikana, ja pistorasiat johdotettua. Valaistus alkaa olla jo hyvällä mallilla, oikeastaan kodarista puuttuu enää alasvalot. Palo-ovi pitäisi myös saada paikalleen autotallin ja kellarin eteisen välille. Ei siis enää mitenkään mahdoton homma, mutta taitaa se seuraava tavoite muuttoa ajatellen olla kumminkin ennen vuoden vaihdetta, jouluksi muuttaminen saattaa aiheuttaa monelle liikaa harmaita hiuksia... :D En toki aivan vielä ole luovuttanut.

Lamppuhankintoja

Keittiöön ei ajateltu laittaa mitään tasovaloja, vaan korvataan ne ikkunoiden eteen hommatuilla kahdella lampulla. Pähkäilin moneen otteeseen hakisiko Ikeasta parinkympin lamput ja säästäisi, vai sijoittaisiko vähän hintavampiin SIA:n lamppuihin mitkä bongasin Sisustuskokonista Alajärveltä. No niinhän siinä kävi että en saanut niitä mielestäni ja ne siellä vielä roikkui kuukauden jälkeen vaikka olin jo päättänyt jättää ostamatta. Vaihtoehdot olivat nämä;

SIA:n valaisin

Ikean Kroby-valaisin



Hienot nuo SIA:n tummat lamput, eikö? ;) Ne on nyt odottamassa asentajaansa. Tein vielä kaiken lisäksi taktiset ja jätin rahapussin kotiin kun kävimme nämä ostamassa. =) Hups... Miehenihän se niistä sitten pulitti.

Toinen pakollinen lamppuhankinta oli vessaan (oikeastaan ainoa pakollinen), se löytyi Tuurista, Keskiseltä. Katselin kristallisia lamppuja kosteaan tilaan, ja nämä kaksi kuvassa näkyvää oli halvimpia IP44 kristallilamppua mitkä miellytti silmää. Toinen oli n.10-20e halvempi, mutta tuolla hintaerolla ei ollut enää niin merkitystä ja otin sen kumpi sopii mielestäni paremmin meidän 1 kerroksen vessaan. Sieltä tarttui siis tuo oikeanpuoleinen matkaan;



Loput lamput saavat jäädä vielä kauppaan, vaikka mieli tekisi ostaa kaikki kerrasta. Meiltä löytyy aikaisempiin asuntoihin hommattuja lamppuja muutamia millä nyt pääsee alkuun, ja alasvaloja löytyy olohuoneesta, eteisestä, keittiöstä ja kodarista. Näillä mennään =)