maanantai 25. maaliskuuta 2013

Yläkerta

Kuvat kertokoon tämän hetken tilanteen:




 
Tälle mallille se todennäköisesti jääkin rakenteiltaan niin pitkäksi aikaa kun saamme kellarin ja 1. kerroksen asuttavaan kuntoon. Tällä hetkellä se toimii varastointi tilana, samoin kuten autotalli, joten sitä krääsää on miten sattuu :)


Ja mitenkä vaikeaa on suunnitella koko talon valaistus! "...joo, eiku... jos sittenkin...". Helpoin olisi käyttää jonkun alan ammattilaisen palvelua, mutta tässäkin tapauksessa varmaan säästetään väärässä paikassa ja suunnitellaan itse ;) Luulisin, että nyt alkaa olemaan 1. kerroksen osalta valaistus suunniteltu, monen eikun jälkeen. Eteiseen, kodinhoitohuoneeseen ja keittiöön tulee spotteja, olohuoneen erkkeriin ja takkaseinälle spotteja, koukkukannet olohuoneen ja ruokailuhuoneen keskikohdille, koukkukansi makuuhuoneeseen, ja vessaan. Jos saisin jonkinlaisen piirroksen aikaan niin voin sen tänne lisäillä. Iso JOS. :)

Tällä hetkellä meneillään on sähköhommat, pikkuhiljaa hyvä tulee kun mies ne iltahommina tekee. :) Osaa seinistä saisi jo villata ja levyttää.

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Huoneet hahmottuu

Parisen viikkoa sitten saatiin viimeisetkin styroksit aseteltua lattiaan ja miehet (kiitokset taas Tumpulle ja Hessulle) kantoivat verkot sisälle. 
1. kerroksen lattialämmitysputket ja valu sekä yläpohjan puhallusvilla tuli 10 viikon alussa. Valun kovetuttua 1 kerroksen väliseinät alkoi hahmottumaan paikalleen. :) Nyt näyttää siltä että tilasta ei ole puutetta.

Vas. MH, oik. KHH.


OH, ja päässä MH.

MH/KHH

OH, päässä MH.

Väliseinää, sisäänkäynnit vasemmalta oikealle MH/WC/KHH.

Eteisestä olohuoneeseen päin.

KHH

KHH


Sähkötöitä saisi aloitella ja ilmankuivain tekee parastaan että pääsisi joskus aloittamaan seinien saumojen tasoittelun. Viime viikolla rakennusmiehet muurasivat vielä pesuhuoneen ulkoseinän mukaiset seinät 88 mm VS-harkolla ja tasoittelivat takan taustaseinän ja hormin.









VS-harkon alapuolelle suihkuseinälle muurattiin 200 millistä harkkoa 800 mm korkeasti, josta sai sopivan shampoohyllyn. Saunan ja kylpyhuoneen välille olisi suunnitteilla lasiseinä (500+900+500).



Perjantaina saatiin jo ensimmäiset laatat tontille. Oli hyvä tarjous K-raudassa, jonka käytin heti hyödyksi kun kerran sopiva laatta osui kohdalle. Eteiseen ja keittiöön olisi nyt tulossa 30x60 vaaleanharmaa "frozen loft". Eikä kyllä ollut hinnalla pilattu :) Vähän enemmän tietysti työlle tulee hintaa jos vertaa laminaattiin, ja etenkin noin iso laatta vaatii tasoittelutöiltä tarkempaa jälkeä. Mutta se on nyt ostettu, piste. Lupaan kertoa kyllä jos hinta ja laatu eivät kohtaa :)





Tällä hetkellä painin mielessäni seinien värin kanssa, mietin josko maalaisi vain valkoisella suurimman osa seinistä. Helpompi se on siitä tummempaan maalata jos alkaa siltä tuntumaan? Portaiden taustaseinän voisi maalata jollain vaaleasti sävytetyllä, esim. tämä;



Kuva täältä.

Sitten portaat erottuisivat edes vähän, kun valkoiset kerran tulevat olemaan. Mutta tarviiko niiden erottua, olisiko sittenkin ihan vain valkoinen ok...? Tai sitten vain kaikki seinät jollain Tikkurilan "Piazzan" tyylisellä sävyllä.
Huhhuh, ehkä se ajatus sitten valkenee kun on ajankohtaista. 


Vessan ja pesuhuoneen valaistusta on myös mietitty miten ne toteutetaan, samoin eteistä. Tällä hetkellä eteiseen on tulossa spotteja, mutta pieni hinku olisi saada sinne muutama normaali koukkukansi spottien sijaan tämänkaltaisia plafondeja ajatellen;


Kuva täältä.



Tänään oli kyllä niin hieno ilma että toivottavasti jatkuisi hetken aikaa samanlaisilla keleillä. Piti ottaa kamera käteen ja lähteä lumikenkäilemään (tössäsi kyllä jo tontille tullessa).






Näihin fiiliksiin, aurinkoista huomista kaikille!