tiistai 29. tammikuuta 2013

Sisustussuunnitelmia

Tässä on ollut aikaa miettiä sisustusta kun työmiehet tulevat vasta huomenna tositoimiin. Löysin hyvän sommitteluohjelman Rautian sivuilta mitä käytin apuna, pääasiassa vain värien ja materiaalien mietinnässä. Ekan kerroksen makuuhuoneen, olohuoneen, keittiön ja eteisen suhteen mietiskelin jotain tällaista;





Olemme suunnitelleet laattaa eteisen ja keittiön osalle (vaaleahko harmaa), laminaattia olohuoneeseen ja ruokailutilaan (vaalea tammi). Monta mielipidettä on kyllä kuultu laatasta keittiössä, enemmän huonoa kuin hyvää, mutta pitäydytään nyt toistaiseksi vielä laatan kannalla. Ei ole niin hyvää perustetta tullut että laittaisimme keittiön laminaatilla. Tuskin sekään huono vaihtoehto sinne on, mutta oma lyhytaikainen kokemukseni on laatan kannalla. :) Kokemuksia ja mielipiteitä otetaan kyllä avoimin mielin vastaan, vielä kun ei ole liian myöhäistä!


Pesuhuoneen ja 1- kerroksen vessan laattavalinnoissa taidan kallistua harmaan ja valkoisen yhdistelyyn, melko toimiva ja helppo saada väriä pyyhkeillä tmv.






Osoite Rautian ideatyökaluun;


Kodinhoitohuone ja kellarin oleskelutila on vielä ihan auki suunnitelmille, samoin sauna. Oleskelutilassa on vain pieni ikkuna, joten tila on melko pimeä. Todennäköisesti tila tulee toimimaan "leffateatterina" yhdistettynä pukeutumistilaan (?), TAI, ihan vaan pukuhuone/oleskelutilana ainakin näin aluksi. Lattiaan laattaa autotallista tulevan oven ja portaiden eteen semmoinen 3-5 m2, muualle ehkä laminaattia. Seinäpintojen materiaalit ja värit on vähän kateissa... Varmaan melko vaaleaa :D Ellen keksi jotain radikaalia. Tiiliseinää muistuttava tapetti olisi hieno pitkällä seinällä, mutta onko se liian "feikin" näköinen, ja kyllästyykö siihen? Lautaseinää muistuttavaa tapettia näin jossain blogissa, mikä oli kyllä hyvännäköinen! Ja helppo ratkaisu jos jotain erikoisempaa haluaa.

Kodinhoitohuoneessa on jo jotain ajatusta päässäni. Lattiaan varmaa joku harmaa laattaa, ja seinäpinnat maalataan. Sävyt varmaan yhtä vaaleita kun muualla 1 kerroksessa, ehkä valkoinen tai harmaaseen taittava sävy seinään? Vetimet voisi olla jotain yksinkertaista, ja taso myös se vaalea tammi, tai valkoinen.

Saunaan ei ole itsellä mitään erityisiä toiveita, tai ajatuksia. Siitä tulee sellainen kun siitä tulee? Ei nyt mielellään mikään täysin riisuttu versio, kyllä siellä täytyy sitä "jotain" olla. :)

Tässäpä näitä sisustuspuolen ajatuksia kasattuna. Jos nämä ajatukset vielä joku toteuttaisi? Ja viimeistelisi? 
Hyviä ideoita otetaan vastaan, etenkin tuonne kellarin oleskelutilaan :) ;



torstai 17. tammikuuta 2013

Neljäs ja viides pystytyspäivä

Neljännen ja viidennen päivän saldo;



Takaterassia.

Etuovelta.










Pystytysporukka kävi vielä sunnuntaina laittamassa muutamaan kohtaan aluskatteen ja ruoteet, ja sitten lähtivät muille maille pariksi viikoksi. Tulevat asentamaan kattoa todennäköisesti viikolla 4, 5 tai 6, Ruukin toimitus tulee tällä tietoa 24-25.1. Kattona siis Ruukin musta Tiilikainen.



Huomenna olisi kolalle taas käyttöä, jos olisi vähän suotuisampi keli (mielellään alle -15 C, kiitos). Pitäisi kolata (hakata) jo moneen kertaan tamppaantunut lumi pois sisätiloista. Kevyt pudottautuminen todellisuuteen. Seuraavaksi saisi alkaa tähtäämään lämpimiin sisätiloihin, parvekkeen tekoon, panelointiin, sun muuhun... Katsotaan mistä sitä olisi järkevin aloittaa. :)


torstai 10. tammikuuta 2013

Toinen ja kolmas pystytyspäivä

Etenee, etenee...

Suuresti ihmettelin kun pystytysporukkaan kuului vain kaksi asentajaa + nosturikuljettaja. Tuleeko loppuporukka vasta myöhemmin vai voiko se talo kasaantua viikon sisällä näin pienellä porukalla?! No kyllä se näköjään voi! Ja toinen suuri ihmetyksen aihe, onko se noin iso?! Onhan se! 
Kuka sen siivoaa?! No minä! :)

Tässä kuvia tokasta päivästä;





Keskimmäinen harjaosa kasattiin maassa aluskatetta ja ruoteita myöten valmiiksi, ja kolmantena päivänä nostettiin paikoilleen.



Eilen illalla kasattiin taas hakitelineitä etuoven molemmin puolin. Onneksi ei ollut iso homma, kun ei tarvinnut ympäri taloa niitä alkaa väsäämään.



Kolmantena päivänä, eli tänään oli näky tämä  =) ;






Tähän voisi sanoa että "siitä se alkaa". =) Ihan vaan muutaman kerran kuultu kommentti, ensimmäisen kerran kun puita alko kaatumaan, ja viimeksi tiistaina kun ensimmäinen elementti oli paikoillaan. Onhan se melko tyhjentävä kommentti, ei paljoa lisättävää.

Toinen tyhjentävä kommentti pulpahti eilen omasta suustani, "sehän näyttää jo talolta", ja tänään toisen kerran mieheni suusta. Ei ole varmaan pystyttäjät  ennen moista kliseetä kuullut. =)

tiistai 8. tammikuuta 2013

Ensimmäinen pystytyspäivä


Laitetaampas ensin Onnela kartalle. Tämä nykyinen asuinpaikka on nyt sitten nimeltään "Anoppila"  =)  ;


"Isolta" tieltä päin kuvattuna.
Loppuviikosta sieltä pitäisi jo näkyä jonkinmoista taloa.


"Isolta" tieltä Onnelaan.


Onnela.

Onnelasta anoppilaan päin.

Anoppilasta Onnelaan päin.



Lumityöt sun muut saatiin tehtyä eilisiltana veljen avustuksella jopa ennen ilta yhdeksää valmiiksi.









Sai joulukinkut kyytiä kun tuolla kolan kanssa heilu. ;) Ja selkä...


Ensimmäiset kaksi rekkaa tulivat jo illalla yöpymään tontille.



Tänä aamuna alkoi pystytys, ja nyt on ekan kerroksen seinät pystyssä. Illasta pitäisi vielä yksi kuorma tulla yläkerran elementtien kanssa. Meidän talo mahtui kokonaisuudessaan kolmeen rekkalastilliseen.









Kuten näkyy, ensihädässä tuota sälää ripoteltiin vähän joka puolelle, mutta eiköhän ne pystytyksen myötä paikkansa löydä. Muutamia nippuja siirrellään pois edestä tai viedään suojaan.

Viikonloppuna varmaan alkaa jo näyttää talolta  =)